BEWAARPAGINA

Verkorte weergave van drie parochieavonden met als thema

IN GESPREK OVER ARMOEDE.....

Het Diaconaal Beraad en Stichting de Vonk organiseerden 3 avonden in oktober 2013.

René Gabriëls, filosoof en sociaal wetenschapper hield een inleiding, Marja Wittenbols gaf een Workshop en was er een paneldiscussie met dienstverlenende en (nood)hulpverlenende organisaties o.l.v. Ria van Nistelrooij met behulp van een casus

Lees meer...

 

Heb je een glutenallergie en wil je toch te communie gaan? Bij ons in de parochie kan dat. Wij hebben glutenvrije hosties beschikbaar. Gaat u naar de viering en wilt u te communie gaan? Zeg dit dan vooraf tegen de koster. Die zorgt er voor dat er een glutenvrije hostie voor u klaarstaat op het altaar. Tevens lichten zij u voor hoe deze wordt uitgereikt.

 

Sedert een aantal jaren bestaat de mogelijkheid om een rondwandeling te maken langs belangrijke plaatsen in Oss die van betekenis zijn in het leven van pater Titus Brandsma. Daarbij wordt het verhaal van zijn leven, zijn geestelijke weg, verteld aan de hand van foto’s uit de tijd van Titus.
Wanneer, op verzoek, de wandeling wordt gemaakt is in overleg te bepalen. De groepsgrootte is in onderling overleg.

Wilt u een wandeling maken dan kunt u contact opnemen met Johan Wagemakers, johanwagemakers@telfort.nl.

 

In de liturgie wordt met kleuren duiding gegeven aan de feesten of getijden in het jaar. Die kleuren ziet u vooral in de misgewaden van de priester.

 

Dit zijn de officiële kleuren:

Wit: is een feestkleur. Het is de kleur die verwijst naar Christus: het Licht van de wereld. Daarom is de hoofdkleur op de feesten van Christus wit: met Kerstmis, op Witte Donderdag en Pasen. Ook op feestdagen van Maria en een aantal specifieke feestdagen, voert wit de boventoon. Wit staat voor maagdelijkheid of onschuld, de waarheid, goedheid, liefde en de goddelijke, hemelse wijsheid.

Groen: is de kleur van de hoop en verwachting, nederigheid en beschouwing. In de tijden door het jaar en na het feest van de Heilige Drie-eenheid en na Pinksteren is groen de liturgische kleur.

Rood: is de kleur van liefde, vuur, lijden en offer. De kleur rood wordt gebruikt met Pinksteren, bij vieringen van het lijden van Jezus, op feestdagen van de martelaren en die van de apostelen en de vier evangelisten.

Paars: staat voor boete(doening), bekering en droefheid. Maar paars staat ook voor hoop en verwachting. De kleur wordt gedragen in de Veertigdagentijd en de Advent. Soms wordt paars gebruikt bij uitvaarten.

 

Ook de volgende kleuren zie je:

Zwart (of grijs): meestal bij vieringen voor overledenen en op Goede Vrijdag.

Roze: is de kleur voor de derde zondag van de Advent (Gaudete-zondag) en de vierde zondag van de veertigdagentijd (Laetare). Roze is een tussenkleur voor het licht van Christus dat voorzichtig doorbreekt.

 Goud: op een uitbundig feest vervangt goud de kleur wit.

 

Welkom

Iedereen wordt welkom geheten door Harry Faassen, waarna pastor George Zeegers een kaars van Titus Brandsma aansteekt en het lied ‘De Geest van God waait als een wind’ (GvL586) voorzingt. Daarna zingen we allemaal mee.

Lees meer...

 
Meer artikelen...